Продадоха на търг вещи на Лайза Минели за над 1,2 млн. долара

20:10, 02 авг 18 / Любопитно 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вещи на актрисата Лайза Минели, сред които и култовото й бомбе от филма "Кабаре", бяха продадени на търг в Лос Анджелис за над 1,2 милиона долара, съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Въпросната шапка намери купувач за 81 250 долара на аукциона, организиран от "Профайлс ин хистъри". А сценарий от същия филм с ръчно написани от Минели бележки по него, беше продаден за 15 000 долара.

Тридневният аукцион, кръстен "С любов от Лайза", бе захранен от голямата колекция на холивудската актриса и певица, като някои предмети бяха реализирани на три пъти по-висока цена от първоначалната им оценка.

В търга бяха включени над 1700 лота, сред които фигурираха и принадлежности на родителите на Лайза - актрисата Джуди Гарланд и режисьора Винсънт Минели.

Най-настървените наддавания бяха направени за вещите от филма "Кабаре", който донеса "Оскар" на Лайза Минели в ролята й на берлинската кабаретна певица Сали Боулс. Седемдесет и две годишната Минели реши в началото на тази година да се освободи от многобройните вещи, които е колекционирала през годините и е съхранявала на шест места. Част от приходите от търга холивудската прима ще дари на фондация, която се грижи за опазването на музикалното наследство на САЩ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама