Импулсивните хора са по-щастливи от тези, които си правят планове

21:20, 02 авг 18 / Любопитно 25 304 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Хората, чиито задачи са планирани предварително, в края на краищата ще се окажат по-малко щастливи след изпълнението им в сравнение с онези, чиито планове възникват и се осъществяват спонтанно, установиха биолози и психолози, съобщи "Лайф", цитиран от БТА.

Учени от университета на Охайо извършили изследване, за да потвърдят тази хипотеза. То обхванало 163-ма студенти, които били разделени на две групи. На участниците в първата група бил предоставен хипотетичен календар с курсове и различни дейности, докато участниците във втората група получили единствено спонтанни тестови задачи, свързани например с пиене на кафе или ядене на сладолед.

След като наблюдавали един месец участниците, учените констатирали, че студентите от втората група, на които били възложени спонтанни задачи, били по-щастливи от студентите от първата група.

По мнението на учените, спонтанността позволява по-позитивно да преживееш събития в живота си и да подредиш социалната си активност, изхождайки от позитивните възгледи за живота.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама