19 са задържаните от групата на Митьо Очите, той е обявен за издирване

14:25, 02 авг 18 25 955 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

19 са задържаните от групата на Димитър Желязков-Очите след мащабна акция на специализираната прокуратура и ГДБОП. Подробности за акцията в Бургас оповести зам.-главният прокурор Иван Гешев, пише БГНЕС.

Желязков не е сред задържаните. Той е обявен за общодържавно издирване, тъй като се знае, че е напуснал страната. До края на деня за Митьо Очите ще бъде пусната европейска заповед за издирване чрез Интерпол.

Колегите имаха информация, че той ще напусне страната в един период от време, но предпочетоха да проведат действията, както бяха планирани, защото това, което направиха и ще се прави в следващите три дни, е въпрос на доста сложна организация”, уточни Гешев.

Тепърва ще стане ясно колко от задържаните ще бъдат привлечени като обвиняеми. Разпити пред съдия от специализирания съд ще се провеждат през целия ден. По непотвърдена информация задържани са Никола Маринов известен като Кольо Магарето, Йордан Ларша, Радослав Николов – Рачо и други от обкръжението на несебърския бос. На място с лицата работят прокурори от специализираната прокуратура, съдия, няколко звена на ГДБОП.

„Става въпрос за доста сериозна организация, която налага по-дълъг период за разследване. Касае се за организирана престъпна група за палежи, телесни повреди, рекет и наркотици”, обясни зам.главният прокурор Иван Гешев. Той уточни, че са извършени претърсвания на десетки адреси, в които като веществени доказателства са намерени и оръжия. Обискиран е и домът на Димитър Желязков-Очите в село Кошарица.

Главният прокурор Сотир Цацаров е запознат с акцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама