Недоволство от правото на жените от Саудитска Арабия да управляват автомобили

16:48, 02 авг 18 / Свят 25 342 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

След падането на забраната за управление на автомобили от жени в Саудитска Арабия, още ов първите дни много от тях се настаниха удобно зад воланите на колите си. Но веднага и започнаха недоволства от страна на мъжкия пол, които се нахвърлиха срещу дамите и разгърнаха поток от обиди.

Огорченията скоро се превърнаха в заплахи. След това, по-малко от 10 дни след като жените получиха правото да управляват автомобили, последваха и палежи, които отклониха от правата свободата на жените в консервативната страна.

"Мъжете в квартала изгориха колата ми, защото всички са против шофирането, не са съгласни с това", сподели една от жертвите във видеоклип в Twitter с треперещ глас, докато автомобила и изгаряше пред погледа й.
"Спасете ни от тях, върнете забраните", пледира тя към крал Салман и неговия син, принц Мохамед бин Салман, смятан за основната сила зад модернизацията, която включваше вдигането на забраната за управление на автомобили.

Кралство Саудитска Арабия (КСА) беше единствената страна в света, където жените нямаха право да карат кола.
Все още, обаче, жените в КСА ще трябва да извървят дълъг път, за да затвърдят правата си заради консервативния начин на мислене на голяма част от населението в страната.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама