Започва изграждането на пречиствателна станция в Айтос

10:40, 08 авг 18 25 556 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Днес, 08.08.2018 г., от 12.00 часа ще бъде церемонията за полагане на първа копка за изграждане на "Пречиствателна станция за отпадъчни води - Айтос". 

Пречиствателната станция за отпадъчни води на гр. Айтос е проектирана да събира и третира замърсяване за 22 044 еквивалентни жители. Технологичната схема предвижда механично и пълно биологично пречистване на отпадъчните води с отстраняване на азот и фосфор, стабилизация и механично обезводняване на излишната утайка. Общата стойност на проекта е 18 929 054,03 лв.

Поканени са представители на МОСВ, на УО на Оперативна програма "Околна среда 2014-2020 г", народни представители, кметове на общини, общински съветници. На церемонията ще присъстват Божидар Роев – Представляващ ДЗЗД КА-АЙТОС; Изпълнител на обособена позиция 1 - Изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води на град Айтос / в това число и съпътстваща инфраструктура, като довеждащ и отвеждащ колектор на ПСОВ, довеждащ водопровод и др. На церемонията ще присъства и Румяна Соколова – Управител на ДЗЗД „ВОДОКАНАЛ АЙТОС 2017” - Изпълнител на обособена позиция 2 - Доизграждане на Главен клон І и Главен клон ІІІ от канализационната мрежа на гр. Айтос и всички съпътстващи съоръжения (преливници, задържатели, шахти и др.)”

Строително-монтажните работи следва да бъдат извършени за 566  календарни дни. "След приключването им, община Айтос ще има нова, модерна и отговаряща на всички европейски директиви, относно пречистването на отпадъчните води в населените места, пречиствателна станция. С изпълнението на проекта ще се постигне подобряване качеството на живот на населението, опазване и подобряване състоянието на водните ресурси на територията на община Айтос", каза инж. Биделев.

Пречиствателното съоръжение се изгражда по проект на Община Айтос, съфинансиран от Кохезионния фонд на Европейския съюз, държавния бюджет на Република България, чрез оперативна програма „Околна среда 2014-2020г.” и община Айтос.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама