По-добре за страната ни е да има правителство в сегашния формат на парламента

19:59, 20 мар 24 / Политика 25 1031 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

По-добре за страната ни е да има правителство в сегашния формат на парламента, защото ние сме с огромно закъснение по усвояване на средствата по Националния план за възстановяване и устойчивост и по оперативните програми.

Това каза на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Плевен председателят на ПП "Републиканци за България" Цветан Цветанов.

Снимка: Републиканци за България

"Тези, които ще управляват в този формат на този парламент, трябва да очертаят ясен хоризонт с ясни срокове и не с тази дългосрочна визия, която ни предлагаха в това споразумение", коментира той.

Цветанов допълни, че основният акцент на управляващите през последните девет месеца е бил как да се сформира конституционно мнозинство. "Конституционните промени не бяха най-важното нещо в дневния ред на обществото, а как да се възползваме от Плана за възстановяване и устойчивост със съответното законодателство", допълни той. 

Снимка: Републиканци за България

"Никой не говори за секторни политики, не извежда основни приоритети, които да чертаят хоризонти за страната. Всичко, което предизвиква най-големите скандали, е как ще бъде разпределена властта, кои ще бъдат министрите и как ще се разпределя това, което не е тяхно, а то е държавен и европейски ресурс и трябва да бъде разпределян с чертаенето на хоризонти за секторни политики", допълни лидерът на "Републиканци за България". 

За предстоящия вот за Европейски парламент Цветанов посочи, че се водят разговори с политически формации. "Нашето участие в европейските избори ще е само в коалиционен формат", категоричен бе той.

Снимка: Републиканци за България

Цветанов подчерта, че основната задача на партията сега е да се изградят структури в страната през следващите месеци и да се подготвят за следващите местни и за предсрочни парламентарни избори, защото според него сегашното управление няма да изкара пълен мандат. 

Председателят на групата на общинските съветници на Коалиция "Заедно за силна Община", част от която е ПП "Републиканци за България", в Общинския съвет на Плевен Владислав Николов съобщи, че  във вторник в Пордим бе сформирана общинска структура на партията с ръководител Свилен Огнянов, който е кмет на село Одърне. 

Снимка: БТА-Плевен

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама