Сливен отбеляза Международния ден на музеите и Европейската нощ на музеите

15:30, 19 май 24 / Регионални новини 25 689 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Кметът на община Сливен Стефан Радев откри мероприятията по повод Европейската нощ на музеите, която тази година се отбелязва на 18 май и съвпадна с Международния ден на музеите.

Официалното откриване се състоя пред Регионалния исторически музей „Д-р Симеон Табаков“.

"Тази година на днешния можем да отчетем, че изпълняваме един голям проект на Общината, свързан с музеите на Сливен. Надявам се нашите съграждани и гости да бъдат удовлетворени от посещенията в ремонтираните обекти. Музеите не са само сградите, а и хората, които работят в тях. Пожелавам на всички служители успех и възможности за научна и изследователска дейност в богатия на история град Сливен ", каза Радев.

Програмата по откриване на Европейската нощ на музеите със свои изпълнения участваха ученическата група „Монолог“ и детски танцов състав „Яворче“. Посетители участваха в игра „Открий, снимай и сподели“, с награди и томбола.

В инициативата се включиха РИМ „Д-р Симеон Табаков“, реновираната Къща музей " Хаджи Димитър", Художествена галерия „Димитър Добрович“ - къща „Миркович“, зала „Сирак Скитник“, Узунова къща, както и Националният музей на текстилната индустрия “ и Антична крепост „Туида“.

Европейската нощ на музеите се провежда в повече от 3000 музея и галерии в близо 30 европейски държави.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама